Naam: Olivier Flinterman

Leeftijd: 24

Studie: bachelor Bedrijfseconomie en Fiscale

economie, vijfdejaars

Voorzitter van: Erasmus Dance Society (EDS),

dé studentendansvereniging van Rotterdam.

Voorzitter sinds: augustus 2015

Motto: ‘Het familiegevoel van EDS verspreiden’

Hoe ben je bij EDS terechtgekomen?

“Toen ik terugkwam van een uitwisselingsprogramma in Uruguay, ruim twee jaar geleden. Toen heb ik me meteen opgegeven voor een cursus salsa.”

Daarvoor danste je nooit?

“Jawel, ik hield altijd al van dansen, op de middelbare school was ik op feestjes altijd op de dansvloer te vinden. Maar ik had nog nooit een cursus gevolgd.”

En nu ben je al voorzitter van de club. Waarom?

“Ik heb me samen met de penningmeester vorig jaar aangemeld omdat we heel graag het familiegevoel van de vereniging verder wilden verspreiden en omdat we het beter wilden doen dan het vorige bestuur.”

Hoezo? Deden die het niet goed dan?

“Jazeker wel, maar vooral achter de schermen. Wij wilden wat meer vóór de schermen werken, de vereniging bekender maken naar buiten toe door het maken van een mooie website, het aanhalen van de banden met Erasmus Sport en flashmobs op de campus, al gebeurde dat laatste onder het vorige bestuur ook al.”

En, is EDS nu bij iedereen bekend?

“De groei zit er nog steeds in.”

Hoe is het om voorzitter van EDS te zijn?

“Elke vereniging heeft makkelijke en moeilijke kanten. Het fijne van EDS is dat iedereen er lid van is omdat ze er plezier aan beleven; de mensen komen met een goed gevoel naar ons toe. De moeilijke kant is om binding te creëren tussen alle verschillende stijlen. Daar ligt een taak voor het bestuur.”

Wat doen jullie dan?

Wij organiseren toernooien, dansavonden, barbecues, activiteiten voor iedereen of ze nu salsa, kizomba of ballroom dansen.”

Wat voor soort voorzitter ben je?

Ik ben heel toegankelijk; je kunt me op alle momenten voor van alles aanspreken. Daar moest ik overigens wel aan wennen; dat je soms op zaterdagavond om 10 uur nog wordt gebeld om iets te regelen. Ik treed niet graag op de voorgrond; ik ben liever ondersteunend. Maar als iets beter kan, dan zeg ik dat.”

Heb je ook minder goede kanten?

“Soms ben ik wat te direct. Dat valt niet altijd even goed. En ik vind het nog steeds moeilijk om iemand te complimenteren als die minder hard gelopen heeft dan ikzelf.” Heb je graag de leiding? “Best wel, want ik kan slecht tegen besluiteloosheid.”

Wat heb je tot nu toe vooral geleerd als voorzitter?

Dat goed communiceren essentieel is en dat het ondoenlijk is om jezelf op tien fronten voor honderd procent te geven.”

Verder nog wat overgehouden aan je tijd bij EDS?

“Niet voor niets wordt EDS in de wandelgangen de Erasmus Dating Society genoemd. En ik moet bekennen, ook ik heb tijdens een salsacursus mijn huidige vriendin ontmoet.”