Reyhan Cigdem zet voor jou de leukste feestjes en activiteiten voor studenten op een rij. Ze heeft als derdejaars criminologiestudente al heel wat meegemaakt in Rotterdam. Om alles eruit te halen wat erin zit, is ze altijd overal te vinden, en ook zoveel mogelijk op feestjes. Die passie deelt ze elke week hier met jullie met een persoonlijke selectie van al het leuks dat Rotterdam te bieden heeft.

Laurenskerk

Laurenskerk_op_wit
Laurenskerk

Chill Aangezien de rest van de week erg vermoeiend kan gaan zijn, is mijn chilltip van deze week dat zeker niet. Deze dinsdag én vrijdag kun je namelijk terecht in de Laurenskerk voor een orgelpauzeconcert en een rondleiding. Het concert is – zoals de naam al doet vermoeden – een concert voor in de pauze, en dan om precies te zijn de lunchpauze. Heb je die middag dus nog niets te doen en wil je even tot rust komen neem dan plaats in de kerkbanken om even te ontspannen en te genieten van de klassieke muziek. Dit is overigens een terugkerend fenomeen dus ook op andere dinsdagen kun je terecht in de Laurenskerk. Op vrijdag wordt er een rondleiding gegeven door de Gilde Rotterdam. De kerk bevat diverse bezienswaardigheden en werd gebouwd tussen circa 1449 en 1525. Het is daarmee tot een van de oudste gebouwen van de stad. Voor de rondleiding moet je je wel even vooraf aanmelden.

Orgelpauzeconcert en rondleiding // dinsdag 26 april 12.15 en vrijdag 29 april 14.00 // Laurenskerk // toegang gratis

Tijdmachine in Annabel

annabel
Annabel

Flexer Tijdmachine is een feestje waarbij veelal bekende nummers inclusief visuals langskomen vanaf de jaren vijftig tot nu. De nadruk ligt vanavond op Beyoncé, van haar zullen er extra veel nummers worden gedraaid. De deuren gaan open om 23:59, en de Tijdmachine start om 01:00. Vanaf dat moment reizen de bezoekers gezamenlijk door de verschillende decennia. Er zit dus voor ieder wat wils bij. Voor de echte die hards onder ons kan je voor Tijdmachine je ook al bevinden in Annabel, maar daarover meer in het stuk hier onder.

Annabel is ondertussen het welbekende poppodium van Rotterdam. Onlangs nog verbouwd zodat het nu echt plek heeft voor de beste concerten en de lekkerste feesten. Annabel geeft een dikke knipoog naar de stad en de stad flirt lustig terug.

Tijdmachine // vrijdag 29 april 23.59 // Annabel // toegang € 10,00

De jeugd van Tegenwoordig

jeugd-van-tegenwoordig-de-4fa52eb8430e9
De Jeugd van Tegenwoordig

Hardst Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn ondertussen welbekende namen voor de meesten van ons. Ik heb het natuurlijk over De Jeugd van Tegenwoordig, die vrijdagavond optreedt in Annabel. Wat betreft de muziek kun je alle bekende hits zoals ‘Watskeburt!?’, ‘Sterrenstof’, ‘Een Barkie’ en ‘De Formule’ zeker verwachten. Ook nummers van het nieuwe album Manon zullen de revue passeren. Een flinke avond dus. En als dat niet genoeg is, kun je na afloop lekker blijven hangen en het feest lustig voortzetten bij Tijdmachine (zie hierboven).

De Jeugd van Tegenwoordig - Manon Bron: www.youtube.com

De Jeugd van Tegenwoordig // vrijdag 29 april 20.00 // Annabel // toegang € 25,00