Reyhan geeft je deze week tips over PIP Den Haag op vrijdag en HangOver Sundays in BAR op zondag.

Reyhan Cigdem zet voor jou de leukste feestjes en activiteiten voor studenten op een rij. Ze heeft als derdejaars criminologiestudente al heel wat meegemaakt in Rotterdam. Om alles eruit te halen wat erin zit, is ze altijd overal te vinden, en ook zoveel mogelijk op feestjes. Die passie deelt ze elke week hier met jullie met een persoonlijke selectie van al het leuks dat Rotterdam te bieden heeft.

HangOver Sunday

hangover
HangOver SunDay

Chill Het ontspannen doe je op de zondag in BAR bij HangOver SunDays. Na een week vol werk, school en feest doen de meesten van ons niet veel meer op zondag dan de hele dag slapen (en eten en daarna weer slapen). Tegen de tijd dat je je weer een beetje de oude voelt, is het alweer avond en wat kun je dan beter doen dan het weekend in stijl afsluiten bij BAR? Vanaf 18.00 uur kun je daar chillen, hangen, dansen, gamen en is er comedy, art en food. Vorige week kon je iets soortgelijks doen bij FERRY en ook hier houden ze rekening met de volgende (werk)dag voor de meesten van ons, aangezien het tot 1.00 uur duurt.

BAR is ondertussen een welbekende locatie geworden. Het is de eerste noch de laatste keer dat ik het over deze locatie heb. BAR is opgericht in 2011 met als doel de levendigheid en energie terug te brengen in de vergeten plekken van Rotterdam. Dat is ondertussen aardig gelukt en ze zitten nu op hun tweede locatie in het Schieblock, een creatieve verzamelplaats met andere toplocaties, zoals Annabel en Biergarten. Kortom, the place to be dus!

HangOver SunDays // zondag 24 april van 18.00 tot 01.00 uur // BAR // toegang € 5,00

Bahn neukt met PIP

bahn
Bahn

Hardst Deze week tip ik een event buiten Rotterdam, namelijk in Den Haag. Niet helemaal zonder reden, want het is een samenwerking tussen de Rotterdamse Bahn en PIP Den Haag. Alhoewel hier bij gezegd moet worden dat Bahn ondertussen niet meer bestaat.  Het was een van de places to be in Rotterdam, maar om niet te veel sentiment op te roepen, zal ik hier niet te veel op in gaan. Beter is het om je te richten op de toekomst en dan wel op de vrijdagavond. PIP Den Haag is gevestigd op maar tien minuten lopen van zowel Centraal Station als Hollands Spoor, in de schaduw van de Haagse industrie en is een cultuurpodium met een rauw randje. Het zou dus geen verrassing moeten zijn voor de kenners van het oude Bahn dat er een samenwerking is gekomen met PIP, het concept van beide komt erg overeen. Dus mocht je toch erg sentimenteel zijn geworden van de herinneringen aan Bahn, kom dan vooral aan je trekken bij PIP.

Bahn neukt met PIP// vrijdag 22 april van 23.00 uur // PIP Den Haag // toegang € 9,50