Kuierend over de campus is het onmogelijk over het hoofd te zien: overall wordt gebouwd. Gisteren nog, begonnen de werkzaamheden aan de Burgemeester Oudlaan, die tot november zullen duren. En na deze week gaat de parkeerplaats P5 aan de noordzijde van campus Woudestein voorgoed dicht.

De afbraak van P5 is onderdeel van een groter renovatieplan, waar ook de sloop van P6 (naast de tennisbanen) en de aanleg van een groot groen park onderdeel van zijn. Dat park zal zich uitstrekken tot het E-gebouw en om het gerenoveerde Universiteitsbibliotheek komen te liggen. Het is de bedoeling dat het park op de plek van P5 in het najaar aangelegd is.

Plaza Parking gaat open

Tegelijkertijd met de sluiting van P5 gaat Erasmus Plaza parking in zijn geheel open. Tot nu toe was slechts een derde van de ruimte in die parkeergarage geopend, maar vanaf aanstaande vrijdag gaat de ingang vanaf Kralingse Zoom open. Er valt ook nog wat te winnen bij de opening: van de eerste auto die op de maandag naar binnenrijdt, worden gratis de ramen gewassen.