Reyhan Cigdem zet voor jou de leukste feestjes en activiteiten voor studenten op een rij. Ze heeft als derdejaars criminologiestudente al heel wat meegemaakt in Rotterdam. Om alles er uit te halen wat er in zit, is ze altijd overal te vinden, en ook zoveel mogelijk op feestjes. Die passie deelt ze elke week hier met jullie met een persoonlijke selectie van al het leuks dat Rotterdam te bieden heeft.

Swan Market + Snuffelmarkt

swan
Swan Market Rotterdam

Chill Maar liefst twee leuke markten zijn er te bezoeken op maandag 28 maart. De een is de Swan Market; de naam roept wellicht herkenning op aangezien deze markt regelmatig terugkeert in Rotterdam. De locatie is elke keer anders en aangezien de lente is aangebroken is deze editie buiten in het Museumpark. De Swan Market staat bekend om zijn vele kraampjes vol (veelal) hipster spullen. Het is geen markt voor tweedehandsspullen, wel is er veel design en handwerk, dus je kijkt er gegarandeerd je ogen uit. Gelukkig zijn er ook genoeg spullen voor een aangenaam prijsje verkrijgbaar en zijn er overal eetkraampjes en is er livemuziek te horen.

Wie wél liever naar een tweedehandsmarkt gaat, kan terecht bij de Snuffelmarkt van Rotterdam Blijdorp. Hier vind je volop vintage, en wellicht  oma’s oude sieradendoosje of dat ene schilderij waar je al tijden naar op zoek bent. Deze markt is helemaal gratis en heeft meer de sfeer van een rommelmarkt. De echte liefhebbers kunnen natuurlijk gewoon aan allebei een bezoekje brengen.

Swan Market en Snuffelmarkt // maandag 28 maart van 11.00 tot 17.00 uur (allebei) // Museumpark (Swan Market) en Statenweg 99 (Snuffelmarkt) // toegang € 2,00 (Swan Market) en gratis (Snuffelmarkt)

Kunstavond met Kunstblocktour

12074727_889350824512739_1937856521909538367_n
Kunstavond

FlexerEen ander terugkerend evenement op elke eerste vrijdag van de maand is de Kunstavond in het Witte de Withkwartier. Zoals de naam doet vermoeden, draait het hier om het bekijken van kunst. Het idee is dat verschillende locaties speciale avondtentoonstellingen hebben waarbij ze hun moderne kunstcollectie tentoonstellen. Hierbij kan je denken aan beeldende kunst, muziek, fotografie, film, enzovoorts.

Ook is er een tour van Kunstblock die een uur duurt waarbij een gids je meeneemt naar een aantal kunstinstellingen en uitleg geeft over de kunst die er te zien is. Hier dien je je wel even voor aan te melden bij de balie van Witte de With Center of Contemporary Art. De hele avond, inclusief de tour, is gratis. Dus dan houd je mooi geld over om na afloop een biertje te drinken in een van de vele cafe’s in de Witte de Withstraat.

Kunstavond // Vrijdag 1 april van 18.00 tot 21.00 uur, met tours van 19.00 tot 20.00 uur // Witte de Withkwartier // toegang gratis

Official Afterparty hosted by Bryson Tiller

1140
Bryson Tiller

Hardst Onder het grote publiek nog onbekend maar voor de liefhebbers van hiphop, R&B en soul is deze naam niet te missen± Bryson Tiller. Eind 2015 bracht hij zijn debuutalbum Trapsoul uit, en introduceerde daarmee tegelijkertijd een nieuw muziekgenre. De 23-jarige Amerikaan, die al heeft samengewerkt met grote namen als Timbaland en Drake, is er dus een om in de gaten te houden en waarvan we waarschijnlijk snel meer van zullen horen.

Bron: soundcloud.com

Hij treedt deze avond op in de Melkweg in Amsterdam, maar komt daarna naar Rotterdam om de officiele afterparty te hosten in Club Blu. Deze club is pas open sinds augustus 2015 en zit op de plek waar voorheen club Eclipse te vinden was, vlakbij het Alexandrium. Dit is wellicht niet de meest gangbare plek om universiteitsstudenten te vinden, maar ik nodig jullie uit om het bekende te laten voor wat het is deze avond en je te wagen in de buitenwijken van Rotterdam, waar tot in de late uurtjes gedanst zal worden. Voor de bereikbaarheid hoef je het zeker niet te laten: metro en treinstation zijn op loopafstand.

Bryson Tiller // zaterdag 2 april van 23.00 tot 05.00 uur // Club blu // toegang € 25,00