Reyhan Cigdem zet voor jou de leukste feestjes voor studenten op een rij. Ze heeft als derdejaars criminologiestudente al heel wat meegemaakt in Rotterdam. Om alles er uit te halen wat er in zit, is ze altijd overal te vinden, en ook zoveel mogelijk op feestjes. Die passie deelt ze elke week hier met jullie met een persoonlijke selectie van al het leuks dat Rotterdam te bieden heeft.

Ongecompliceerde maandagavondlol in Vibes

cheap monday

Chill Ook doordeweeks valt er een goed feestje te pakken. Zoals dit maandelijkse feest, dat plaatsvindt in Club Vibes. Verwacht een avond vol hiphop, R&B, Funk, Soul, Disco en House. Wellicht omdat het op maandag is, is de entree gratis. En voor tien euro kun je de hele avond onbeperkt bier drinken. Er is overigens ook een pre-party waarbij de shotjes twee euro doen, en de mixdrankjes vierenhalf.

Club Vibes is een kleine discotheek vlakbij Eendrachtsplein waar altijd een gezellige, ongedwongen sfeer hangt. Dat is te danken aan zowel de mix van mensen als die van muziekstijlen. Het zorgt voor hetgeen waarom Club Vibes bekendstaat: gewoon ongecompliceerd plezier maken.

Cheap Monday // maandag 7 maart vanaf 23.00 uur // Club Vibes // toegang gratis

Jazz in Hotel New York

basementjazz

FlexerBasement Jazz is een groep muzikanten uit Utrecht die behalve jazz, ook blues, funk en soul spelen. Ze treden meestal op tijdens privé-feesten en -partijen, maar aanstaande zondag is hun muziek voor iedereen te bewonderen. Deze sfeervolle muziek, in combinatie met de locatie van Hotel New York, zorgt ervoor dat je je bijna in de roaring twenties waant.

Ondertussen kun je ook nog genieten van een lekker hapje en drankje; kortom, een ideaal middagje met vrienden of familie dus. Voor een voorproefje van de muziek:

Bron: soundcloud.com

BasementJazz // zondag 13 maart van 14.00 tot 18.00 uur // Hotel New York // Toegang gratis

NOW&WOW Fest, editie Springlickers

springlickers now and wow fest

Hardst De vijfde verjaardag van NOW&WOW FEST, editie Springlickers, wordt gevierd in de Maassilo. Het is een nachtfestival vol muziek, mode, performance en kunst. Zo zorgen in de hoofdzaal Beesmunt Soundsystem en de boss Boris Ross ervoor dat je je oren wilt aflikken. In de anderen zalen zullen onder noemer Speedfreax en Flirt with Niko artiesten als Joostvan Bellen en Ben Fresh, en musici als Freddie Mercure hun opwachting maken. Drie verschillende feestjes in één dus! Voor het feest gelden dresscodes; een klein greep hieruit: Springlicker Jimmy Hendrix, Spicegirl of Teletubby.

Now&Wow Fest // zaterdag 12 maart vanaf 23.00 uur // in de Maassilo // Toegang € 24,00 à 23:00