Reyhan’s tips: Glenn Underground, Trap and bass en Museumnacht010

Vanaf deze week heeft EM een nieuwe chef de fête in dienst: Reyhan Cigdem serveert jou een aperitiefje van 360 degrees bij Bird, een hoofdgerecht van Trap and bass en de Museumnacht010 na.

Tijdens Museumnacht010 leer je de taal van de waaier. Beeld: Reyhan’s tips: Glenn Underground, Trap and bass en Museumnacht010

Reyhan Cigdem zet voor jou de leukste feestjes voor studenten op een rij. Ze heeft als derdejaars criminologiestudente al heel wat meegemaakt in Rotterdam. Om alles er uit te halen wat er in zit, is ze altijd overal te vinden, en ook zoveel mogelijk op feestjes. Die passie deelt ze elke week hier met jullie met een persoonlijke selectie van al het leuks dat Rotterdam te bieden heeft.

360 Degrees: Glenn Underground in Bird

HardstDe in Chicago opgegroeide Glenn Underground komt naar Rotterdam. Deze dj staat bekend om het draaien van housemuziek. Zijn stijl wisselt tussen deepjazzhouse, discohouse en de classics die te horen waren op de legendarische feesten jaren die eind jaren zeventig in Chicago plaatsvonden. Hij is bekend in de scene en heeft onder andere een boiler room-sessie gedaan:

Glenn Underground

360 Degrees is een avond in jazzcafé Bird. De basis is house, maar er worden ook regelmatig uitstapjes gemaakt naar obscure afrobeat, disco, boogie en elektronica. Bird is momenteel een van de toplocaties van Rotterdam als het om feestjes gaat. Het is nog niet lang geleden verbouwd, hetgeen het café goed heeft gedaan. Er zijn ook vaak hiphop- en r&b-feestjes; erg leuk omdat er ontzettend veel mensen zijn in Rotterdam die ‘dance skills’ hebben in dit genre en daarop helemaal losgaan.

360 Degrees: Glenn Underground // vrijdag 4 maart vanaf 23.00 uur // Bird // toegang € 13,00

Trap and Bass in Pakhuis 15

FlexerRun The Trap richt zich op Trap and Bass-muziek die oorspronkelijk uit Amerika komt, maar ook groot is in Engeland; en in steeds grotere mate ook in Nederland. De muziekstijl wordt getypeerd door zijn bass, hihats en synthesizers. Ook in de popmuziek is deze muziek steeds populairder geworden en in Rotterdam zijn ondertussen al vele edities geweest. De volgende is in Pakhuis 15. Run The Trap-feestjes zijn altijd dolle boel omdat het publiek helemaal losgaat, tot de T-shirts doorweekt zijn.

Elke editie komen er bekende namen uit deze scene; deze keer is dat TroyBoi. Hij is een van de up-and-coming producers, maar vergis je niet: hij heeft al samengewerkt met grote namen zoals Diplo. Een avond om veel van te verwachten dus.

Run the Trap // vrijdag 4 maart vanaf 23.30 uur // Westelijk Handelsterrein, Pakhuis 15 // toegang € 12,00

Museumnacht010

ChillMuseumnacht010 vindt plaats op meer dan dertig locaties in Rotterdam. Meer dan genoeg keus dus om al het moois wat de Rotterdamse kunstwereld te bieden heeft te aanschouwen. Een persoonlijke aanrader is het Wereldmuseum in de Veerhaven. Het thema van de avond daar is ‘Duizend-en-een-nacht’ en sluit aan bij de tentoonstelling over de Perzen. Er zijn lezingen, workshops, rondleidingen, een bazaar en zelfs een heuse buikdanseres. Ik ben zelf een van de rondleiders!

Voor de liefhebbers is er ook nog een afterparty, georganiseerd door Confetti Club in de Rotterdamse Schouwburg. Voor 10 euro kun je er dansen tot in de vroege uurtjes. Feestjes in de schouwburg komen niet heel vaak voor, dus een mooie gelegenheid om ook daar eens heen te gaan.

Museumnacht010 // zaterdag 5 maart van 20.00 tot 01.00 uur // diverse locaties // toegang € 17,50

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »