Jeffrey Seij (19), bestuurskundestudent aan de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. De komende tijd schrijft hij voor EM recensies en verslagen van de hotste party’s, afgewisseld met interviews, weekendtips en nog veel meer.

Met hoge verwachtingen sta ik te wachten op de lift die mij naar deze buitengewone locatie (in de Maassilo op Zuid) zal brengen. Als, eenmaal aangekomen op de elfde verdieping, de liftdeuren opengaan vliegen de techno-dreunen me al direct om de oren. In de hoofdzaal valt meteen de industriële, rauwe Rotterdamse setting op, veroorzaakt door de duistere visuals op grote LCD-schermen, hangend aan het plafond, en de vele (stroboscoop)lampen.

Om een goede indruk te krijgen van de sfeer en hoeveel mensen er daadwerkelijk aanwezig zijn, besluit ik even naar het balkon te gaan: ik zie honderden mensen los gaan op de techno die op dat moment uit de speakers knalt. Deze editie van MODULAR is dan ook niet voor niets uitverkocht.

modular factory010 Foto 1
Beeld door: Modular

Uniek sfeertje

Op naar de tweede zaal, die absoluut niet onder lijkt te doen voor de hoofdzaal. Ook hier staat de zaal tot aan de nok toe vol. De ruiten zijn beslagen, waardoor enkel nog een zeer vaag uitzicht over nachtelijk Rotterdam te zien is. De leuke mensen, aparte lichteffecten aan het plafond en de heerlijke deuntjes van Fatima Yamaha, Barnt & Job Jobse zorgen voor een uniek en gezellig sfeertje.

https://soundcloud.com/jobjobse/cologne-megamix
Bron: soundcloud.com

Gezond

Naarmate de tijd verstrijkt en de vroege ochtenduurtjes aanbreken, is het tijd voor het hoogtepunt van de avond: ROD (het alter ego van Benny Rodrigues die naar eigen zeggen gaat voor ‘puristische techno in de breedste zin van het woord’). Onderweg naar de hoofdzaal merk ik dat de smoothiebar zelfs op dit late uur nog verrassend goede zaken doet; blijkbaar zijn er veel mensen met gezonde gewoontes. Althans andere gewoontes dan ikzelf, zullen we maar zeggen. Met een biertje in de ene hand en een red bull in de andere loop ik door naar de hoofd-act.

feestje jeffrey
Beeld door: Jeffrey Seij

Zeer voldaan

‘Rammen’ is het codewoord, zo blijkt als ROD met zijn set begint. Hij zet hiermee de toon voor de komende twee uur. Onophoudelijk gaat het door, zo lijkt het, totdat ook ROD besluit dat het tijd is om dit geweldige feest af te sluiten. Als ik zeer voldaan in de lift naar de bewoonde wereld sta te wachten en mijn grote held ook nog bij me instapt, besef ik hoe bijzonder dit feestje werkelijk is. Buiten begint het alweer licht te worden; mijn geplaagde oren horen een eenzame merel fluiten. Deze nacht zal ik niet snel vergeten.

Bron: www.youtube.com

Ook zo’n zin gekregen in een leuk feestje? Voor de houseliefhebbers onder ons is Strafwerk – Annabel op 5 maart beslist een aanrader. En voor diegene die de keiharde klappers van ROD als een opwarmer zien, moeten zeker aanstaande zaterdag CHATEAU – Ahoy Rotterdam een bezoekje brengen.