Gyzlene Kramer-Zeroual deed een kleine vijf jaar over haar master, omdat het schrijven van een scriptie er door allerhande ondernemende activiteiten lange tijd bij inschoot. Inmiddels is ze teamcoach en programmamaker bij de Hogeschool Rotterdam, moeder, en trotse eigenaresse van een eigen bedrijf en een eigen stichting.

Naam: Gyzlene Kramer-Zeroual

Leeftijd: 33

Studie & afstudeerjaar: 2006 bachelor Commerciële Economie (Hogeschool Rotterdam); 2014 master Management of Change (RSM) (ze begon haar master in 2009).

Huidige baan: Teamcoach en programmamanager bij de Rotterdam Academy, onderdeel van de Hogeschool Rotterdam. Met haar eigen bedrijf iCoachTalent coacht en traint ze teams en individuen op het gebied van veranderen en 21st century skills. Ook heeft ze haar eigen stichting, Share a Smile, waarmee ze kansarme kinderen in haar geboorteland Marokko wil helpen met betere educatie.

Carrièreverloop: Eerder was ze marketingmanager, model, en deed ze allerlei marketingactiviteiten voor Hoda Magazine.

Motto: ‘Be the change you want to see.’ (Gandhi)

www – fotoGyzlene2

Geleerd in mijn master

“Mensen benaderen de wereld vanuit hun eigen werkelijkheid en dat is niet goed of slecht. Om dan vooruit te komen, moet je juist de overeenkomsten vinden. Dat inzicht heeft mijn wereldbeeld veranderd, en ik kon het meteen toepassen in mijn werk als coach in verandermanagement.”

Succesvol zijn

“Succes is vooral keihard werken en niet opgeven als het tegenzit. De basis is de combinatie van de juiste mensen om je heen te verzamelen en zelf actie ondernemen. Ik heb altijd geluk gehad dat ik op de juiste plek de juiste dingen deed met de juiste mensen. Die duwden me de goede richting op, of koppelden me aan mensen die me verder konden helpen. Inmiddels kan ik hetzelfde doen voor anderen.”

Kies!

“Mijn coach adviseerde: ‘Je kracht kan alleen gedijen als je je focust.’ Geen makkelijke opgave, want dat betekent ‘nee’ zeggen en kiezen. Dat heb ik in de afgelopen jaren echt moeten leren. De geboorte van mijn dochter maakte kiezen makkelijker, want zij komt op de eerste plaats. Ik accepteer nu dat er in deze fase van mijn leven andere prioriteiten zijn. Om dagelijks zo min mogelijk te hoeven kiezen, heb ik een simpele levensstijl. In mijn kledingkast hangt bijvoorbeeld vooral grijs, wit en zwart; praktisch en daardoor heb ik ’s ochtends minimale keuzestress. Zo houd ik meer energie over voor de rest van de dag.”

In Marokko

“Ik heb onlangs met studenten van de Rotterdam Academy in het zuiden van Marokko op een school een mediatheek gebouwd. Veel kinderen in die regio hebben nog nooit met een computer gewerkt; een gemis in deze digitale wereld. Daarom moeten we hen die mogelijkheid geven, want elk kind dat dit wel leert, kan de kennis doorgeven in het gezin. Ook maken we de school veiliger, zodat ouders er ook hun dochters naartoe kunnen sturen. Nu worden zij uit bescherming nog vaak thuisgehouden, terwijl opgeleide meisjes een belangrijk rolmodel zijn als dochter, zus en later als moeder.”