Elke maandag staat er in Dit ben ik een andere modebegaafde campusbewoner in de spotlights. Deze keer is dat: Teodora Dodan (19). Zij zit in het eerste jaar van de bacheloropleiding International Business Administration (IBA).

teodora-026
Teodora

Stijl. “Mijn stijl is niet erg vrouwelijk, dat zie je denk ik al wel aan de Doc Martens die ik nu aan heb, die draag ik graag. Mijn stijl is niet echt te omschrijven, maar als ik dan toch zou moeten kiezen dan toch rock of indie. Meestal draag ik gewoon iets wat lekker zit, daar let ik ook op wanneer ik kleding koop. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit wat anderen van mijn stijl vinden.”

Wereldburger. “Mijn vader is diplomaat, daardoor heb ik op veel verschillende plaatsen ter wereld gewoond. Onder andere Roemenië, Denemarken, Griekenland, Marokko en nu dan Rotterdam. Soms is dat wel lastig, ik weet nog dat ik een keer in een nieuwe klas kwam en iedereen sprak Frans, terwijl ik daar geen woord van kon verstaan. Maar ondanks dat heb ik me nooit echt eenzaam gevoeld, ik maakte altijd weer nieuwe vrienden. In ieder land waar we kwamen hebben we veel gereisd, mijn ouders willen alles zien. Een keertje moesten we van Marokko naar Roemenië, we hebben dat toen met de auto gedaan omdat mijn ouders de hond niet in het vliegtuig wilden.”

Griekenland. “Griekenland heeft een speciale plek in mijn hart, ik heb daar een hoop speciale herinneringen aan. Wat me sterk is bijgebleven is een klein weggetje met witte en blauwe huisjes, daarnaast was een groot bloemenveld en je kon de zee zien. Als ik aan mijn favoriete plaats denk, dan denk ik daar aan. Van de Griekse eilanden is Santorini mijn favoriet, de zonsondergang in het dorpje Oia is echt geweldig. Ook op de Griekse keuken ben ik dol. Of het nou souvlaki, gyros of Griekse salade is, ik vind het allemaal lekker. Toch zou ik niet terug willen verhuizen naar Griekenland, er is de afgelopen jaren veel veranderd dus het zou niet hetzelfde zijn als toen.”

Muziek. “Ik luister op zijn minst twee tot drie uur muziek per dag, het maakt niet zoveel uit wat ik op dat moment aan het doen ben. Ik luister naar muziek als ik met vrienden ben, als ik ’s ochtends opsta of terwijl ik studeer. Mijn muzieksmaak is door de jaren heen wel veranderd, ik luister nu meer naar rustige muziek. Vroeger luisterde ik naar AC/DC en Guns N’ Roses terwijl ik nu meer naar indiebandjes luister.”