Passing Shot-speler Bart van den Berg mag een wedstrijd spelen op het centre court van het ATP-tennistoernooi in Ahoy. Van den Berg won de ‘Supermatch’, een finale van een toernooi tussen Nederlandse clubkampioenschappen, en verdiende zo een wildcard voor het dubbeltoernooi.

In de finale versloeg hij Sander Arends met 4-6, 7-5 en 6.3. Dankzij de winst staat hij woensdagmiddag naast de bekende tennisser Jesse Huta Galung in de eerste ronde van het dubbeltoernooi.

Ballenjongen

“Het is geweldig om straks samen met Jesse op het centre court te spelen”, zegt Van den Berg op de website van het toernooi. Van den Berg was in 2008 nog ballenjongen op het toernooi, tijdens een wedstrijd van Raemon Sluiter. “Ik had afgelopen week met mijn ouders kunnen gaan skiën, maar ik wist dat er bij de Supermatch kansen lagen. Ik kende Sander heel goed en had tweemaal van hem verloren, maar daar moest maar eens verandering in komen. En dat is gelukt. Ik sta in Ahoy!”

Nummer één

De student mocht de loting van het dubbeltoernooi verrichten, en dat leverde twee pittige opponenten op. Huta Galung en Van den Berg mogen het als tweede geplaatste koppel Marcelo Melo en Ivan Dodig. Melo is de nummer één van de wereld in het dubbelspel. “Geweldig toch om tegen Melo als de nummer één van de wereld te mogen spelen. Het zal enorm zwaar worden, maar in dit deelnemersveld heb je geen gemakkelijke loting.”