Slechts 92 extra parkeerplaatsen op de campus na opening parkeergarage

Het tweede deel van de nieuwe parkeergarage onder Erasmus Plaza gaat in april open

Beeld: Erasmus Universiteit

Wanneer het tweede deel van de parkeergarage onder de Erasmus Plaza in april opengaat, zal het aantal parkeerplaatsen per saldo met slechts 92 stijgen. Dat komt doordat dan meteen begonnen wordt met de aanleg van Park Noord. Wel zal er veel ‘blik’ uit het zicht verdwijnen: het parkeerterrein aan de noordzijde van de campus zal dan gesloten worden.

Op dit moment zijn er 1420 parkeerplekken op de campus. Daarvan zijn er tijdens de drukste uren tussen de 1300 en 1400 van in gebruik. Door de opening van het Polakgebouw op 1 september is het aantal benodigde plaatsen volgens de norm van de gemeente met 66 gestegen naar 1414. Daar zit de campus dus al boven.

Deel dit artikel