“Tijdens de Eurekaweek ging ik met mijn introductiegroepje alle feesten af. Bij elke vereniging stond een machine waar je contant geld in deed, en dan kreeg je er munten voor terug. Dat je dan je drankjes met die munten betaalt in plaats van met echt geld, dat had ik nog nooit meegemaakt in Sydney.

Het vertrek naar Nederland was voor mij een grote stap. Ik was nog nooit in Europa geweest en woonde tot die tijd nog bij mijn ouders. De eerste week in Nederland was dan ook een schok voor mij: ineens moest ik zelf boodschappen doen, zelf bepalen wanneer ik naar bed ging, zelf opstaan en zelf koken. Ik voelde me verloren; ik wist nog niet eens waar de supermarkt was. Nu voel ik me hier thuis; ik overweeg zelfs terug te komen voor mijn master. In januari ga ik terug naar Sydney om mijn bachelor af te maken.

Het mooie van mijn tijd als buitenlandse student is, dat ik elk vrij moment heb volgepland met leuke uitjes, vakanties en activiteiten als museumbee zoekjes. Activiteiten die ik in Australië eigenlijk ook eens zou moeten doen. Gek eigenlijk dat je meestal niet de moeite neemt om je eigen land te verkennen. Dat besef je pas als je ergens anders woont. Het belangrijkste dat ik in Nederland leerde, is een open blik te hebben. In Nederland hangt een relaxte sfeer. Iedereen laat elkaar in zijn of haar waarde. Als jij iets wilt doen, dan doe je dat maar. Die houding bevalt me.”