Afscheid nemen van: Erasmus Sport

Daniël Sikkens (58), voorzitter Erasmus Sport, neemt na ruim 28 jaar afscheid

Beeld: Levien Willemse

“28 jaar en 7 maanden was ik bestuurder bij Erasmus Sport. In het dagelijks leven ben ik jurist, dat doe ik om geld te verdienen. De bestuursfunctie bij Erasmus Sport doe ik voor mijn plezier. Als scholier op de middelbare school had ik al een nevenfunctie, dat is dus nooit meer veranderd. Het is mijn manier om iets terug te geven aan de maatschappij. Erasmus Sport is in de loop der jaren veranderd. Ik ben trots op het resultaat. Zo’n 10.000 studenten en medewerkers hebben eensportkaart en de sportfaciliteiten scoren hoog in vergelijking met andere studentensportcentra.

 

'Erasmus Sport is in de loop der jaren veranderd. Ik ben trots op het resultaat'

Zelf golf ik graag. Het mooie van golf vind ik dat het de enige sport is die je kunt spelen met iemand die misschien veel beter of slechter is dan jij; de handicaps trekken alles gelijk. Ik speel golftoernooien in teamverband. Dan merk je de steun die je ontvangt van – en geeft aan – je groepsgenoten. Je bent zo goed als de groep is.

Mijn bestuursstijl lijkt wel op mijn golfstijl. Ik denk dat mijn kracht zit in het samenbrengen en het motiveren van mensen. Dat vind ik mooi om te doen. Ik hoef niet op de directeursstoel te zitten. Ik voel me senang als sparringpartner. Ik weet nog niet wat de toekomst brengt. Misschien wel op reis met mijn vrouw, met de tassen op onze ruggen. Backpacken? Haha nee, ik had het over golftassen.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.