Kerst staat voor de deur en dus is het weer tijd voor het uitdelen van de kerstpakketten. De C-hal in het Theilgebouw werd dinsdagmiddag omgetoverd tot een waar kerstparadijs.

In totaal worden er zo’n 1.500 pakketten uitgedeeld, medewerkers mogen zelf kiezen of ze het pakket houden of aan de voedselbank doneren. De meeste medewerkers houden het pakket zelf, wel doen ze veel verschillende dingen met de inhoud. Zo geeft Renee Lagerwerf zijn kerstpakket dit jaar aan zijn moeder. Annette van der Laan houdt het pakket wel zelf maar pakt het pas thuis onder de kerstboom met haar kindje uit. Esther Schoen lijkt het juist leuk om met zijn alle in de hal de pakketten uit te pakken. De meeste medewerkers hielden hun pakket echter nog even dicht zodat de inhoud geheim bleef.

Broodjes rookworst en gluhwein

Door de vele kraampjes in de hal en de kerstman en kerstelven die rondliepen zat de stemming er goed in. Er was van alles te krijgen. Zo stond er een kraampje waar broodjes rookworst verkocht werden, kon je een glas glühwein krijgen en werd er erwtensoep uitgedeeld. Daarnaast kon je ook nog andere versnaperingen zoals pulled pork en katercocktails krijgen.

Maar wat zat erin?

Het pakket zelf bestond uit een witte trolley gevuld met onder andere Zuid-Afrikaanse wijn, versgebrande pinda’s, appel & perensap, kaasbolletjes met zongedroogde tomaten, groene thee en melkchocoladewafels.