Afgelopen maandag was het theater van het Erasmus Paviljoen het toneel van een extra uitgebreide editie van de Open Stage Night, georganiseerd door ESN Rotterdam en SG Erasmus. Maar liefst tien artiesten betraden het podium.

De avond begon rond 20.00 uur met een welkomsttoespraak van de dames van ESN, zoals altijd herkenbaar aan de oranje shirts en hun tomeloze enthousiasme. Een van de mededelingen was dat de avond niet alleen voor entertainment was, maar ook voor het goede doel. Namelijk: om het Erasmus Education Fund te steunen in zijn nobele missie om ook studenten met minder economische mogelijkheden de kans te geven om te gaan studeren. Daarvoor konden aanwezigen een ticket kopen van één euro voor een loterij.

Akoestisch middenstuk van de avond

2015-12-07 Open Mic Night XL (A.Kers) (79)
Tofunmi Agbaniyaka en Patrick Sondak Beeld door: Arie Kers

Na deze formaliteiten was het tijd voor de optredens. Twee uur lang werden de gasten vermaakt met een mix van akoestische ballades en rock ’n roll optredens.

Tijdens de avond traden twee bands op. De tweede act, een meisjesband genaamd Sailing, pompte het publiek op met stevige indierock, alhans stevig in vergelijking met de vorige act: twee jongens die Coldplayliedjes coverden, begeleid op de piano. De tweede volledige band speelde als laatste van de avond, maar niet voordat er nog een aantal andere artiesten het publiek vermaakten. Dat kwam vooral neer op covers, varierend van Jackson 5 (door Tofunmi Agbaniyaka en Patrick Sondak), via ‘To make you feel my love’ van Adèle tot Braziliaanse traditionele liederen, gezongen door Ariovaldo Silva Junior. De uitzondering van de avond was een jamsessie, met daarin de zeldzaamheid van een zingende drummer. De laatsten van het akoestische deel van de avond waren Tom Vrolijk & Lucky Spares, die behalve rock speelden, ook constant aan het publiek vroegen om hun Facebookpagina te liken.

Een gelukkige winnaar

Na alle optredens was het tijd voor liefdadigheid. De gelukkig winnaar van de loterij bleek Marcus Opitz te zijn, masterstudent bij Media en Business. Hij mocht een flesje prosecco en een vipkaartje voor de komende aflevering van Open Air Cinema mee naar huis nemen. Toen was het inmiddels 22.00 uur en het al uitgedunde publiek stroomde de deur uit.