Heb je eindelijk de baan van je dromen binnen gehengeld, blijkt al op dag 1 dat de werksfeer zo geweldig naadje is dat je het liefst de hele dag in foetushouding onder je bureau gaat liggen.

Behoorlijk balen als dat gebeurt. Brixer, een nieuw bedrijf uit Amsterdam wil dat gevoel voorkomen. Het bedrijf ontwikkelde daarom een test die alle aspecten van het werkende leven in ogenschouw neemt. Zo kijkt de test niet alleen naar intelligentie en competenties, maar komt ook de bedrijfscultuur waar je het beste bij past aan bod.

Erasmus Recruitment Days

Het bedrijf is een van de organisaties die tijdens de Erasmus Recruitment Days (ERD) studenten wegwijs maakt op het gebied van een loopbaan. De ERD vinden eind januari plaats, de voorverkoop van de kaarten begint donderdag 3 december. Studenten kunnen nu al kosteloos online de test maken. “Ze kunnen aan de hand van de test een goede afweging maken welke bedrijfsontmoetingen voor hen het nuttigst zijn,” vertelt Laurens van Leeuwen, oprichter van Brixer.

Want een baan behelst meer dan alleen een goed salaris en leuke arbeidsvoorwaarden. “Toen ik mijn studie afrondde, zeiden mensen in mijn omgeving dat ondernemen echt wat voor mij is. Ik had zelf geen flauw idee wat ik nou wilde doen,” legt Van Leeuwen uit. “Drie jaar geleden ging ik aan de slag bij een consultancybedrijf. Bij dat bedrijf werd er nadruk gelegd op je persoonlijke ontwikkeling. Aan de hand van allerlei tests en gesprekken kwam ik erachter wat voor medewerker ik ben en wat ik precies van een bedrijf verwacht. Een waardevol inzicht dat ik graag eerder had willen hebben.”

Keuzemogelijkheden

Die wens zette Van Leeuwen om in actie. In januari nam hij ontslag en deed hij samen met mede-oprichter Stefan van Egmond drie maanden onderzoek naar de vraag welke factoren bepalen of je op de goede werkplek zit. Vandaag is Van Leeuwen aanwezig bij de kraam van de ERD, in het T-gebouw, om vragen te beantwoorden die studenten hebben na het maken van de test. Tijdens de Recruitment Days geeft Van Leeuwen ook een workshop over carrièremogelijkheden. “Dan probeer ik vooral een beeld te scheppen in het aanbod in banen en organisaties.”

Naast een persoonlijk profiel schetsen, selecteert Brixer ook geschikte kandidaten voor verschillende bedrijven. Momenteel richt het bedrijf zich vooral op economische en bedrijfskundige vacatures, maar het plan is om die vijver met vacatures zo snel mogelijk uit te breiden.