Het is normaalgesproken niet de gezelligste plek op de campus, maar op maandagavond kwam daar verandering in. Het E-gebouw werd omgetoverd in een festivallocatie. Voor één avond veranderden de kantoren in podia voor een scala aan artiesten, van theater tot muziek. De organisatie was in handen van SG Erasmus.

Het evenement ging van start rond 22.00 uur met een optreden van de leden van de Erasmus Dance Society. Elk van de vele bezoekers kon daarna dan beslissen om drie van de vier voorstellingen bij te wonen. Overal bij zijn ging niet, want daar waren de kamers te klein voor.

Theatergroep Wilde Roomservice festival
Een optreden van theatergroep WILDe tijdens het Roomservice festival.

Liefde, geboorte, leven, dood en kebab

Dat ruimtegebrek werd duidelijk bij binnenkomst in kamer E1-23, die werd bezet door de theatergroep Wild(E). De kamer was in tweeën gedeeld tussen publiek en artiesten, wat die laatste er niet van weerhield om een turbulente improvisatie te leveren. In hun eerste toneelstuk, getiteld Switch, namen twee acteurs omstebeurten het woord, wat vaak resulteerde in onverwachte uitkomsten. Wild(E) gooide het vervolgens over een andere boeg. Het publiek kon drie spelers kiezen, die onder leiding van Wild(E)-regisseur Roman Weber (tweedejaars IBCoM). een stuk speelden over liefde, geboorte, leven en dood in een denkbeeldige HAS Kebab-filiaal. Daarna was het tijd voor applaus en een terugkeer naar de lobby van het E-gebouw voor de tweede ronde.

Frank Rensen Roomservice festival
Frank Rensen Beeld door: Ernest Thiesmeier

In een slecht verlichte E1-41 begon de tweede ronde met muzikant Frank Rensen. Gewapend met niets anders dan een gitaar, een mondharmonica en zijn stem probeerde hij het publiek te raken met liedjes van zijn nieuwe EP. De singer/songwriter uit Rotterdam, die zegt zijn inspiratie te halen bij artiesten als Neil Young, James Taylor en Jim Croce, speelde een akoestische set. Het kleine publiek dat in het zaaltje paste zat opeengepakt en de minieme hoeveelheid licht uit de vele bollen kleurden de kamer geel. Na slechts vier nummers struikelde de menigte terug de helverlichte gang op, klaar voor het volgende optreden.

Anna Bernard Roomservice festival
Anna Bernard & Frederico Castelli Beeld door: Ernest Thiesmeier

De laatste act was aan de andere kant van het gebouw, waardoor veel bezoekers onderweg nog even een biertje konden pakken. In E1-13 stonden Anna Bernard en Frederico Castelli al te wachten. Ze speelden een heleboel covers, variërend van Across the Universe van The Beatles tot minder bekende kunstenaars uit de hele wereld. Terwijl Frederico op zijn gitaar speelde en weigerde zijn overhemd los te knopen, deed Anna haar best op de vocalen. Het tweetal deed zelfs nog samen een toegift en daarmee werd deze bijzonder ongewone avond beëindigd.