Hockeymoeder belandt bijna met auto en kroost in de vijver bij Erasmus Sport

Ongeluk loopt ternauwernood goed af. Niet het eerste incident op de Sportlaan, volgens directeur Jon de Ruijter van Erasmus Sport

Beeld: Schrijf een brief aan Balkenende

Bijna ging het helemaal mis, maandagavond op de Sportlaan naast Erasmus Sport. Een hockeymoeder kwam haar kroost ophalen van training, maar bij het keren belandde haar BMW, inclusief kinderen, bijna in de vijver.

De auto bleef gelukkig hangen op de betonnen rand, met één wiel nog op het gras en de andere boven het water. De sleepdienst van de ANWB moest er aan te pas komen om de wagen weer op het droge te trekken. Moeders en kinderen zijn ‘geschrokken maar ongedeerd’, volgens directeur Jon de Ruijter van Erasmus Sport. Hoe de auto eraan toe is, is onbekend.

Beeld: Jon de Ruijter

Volgens De Ruijter geeft het incident wel aan ‘hoe nijpend de situatie op de Sportlaan is’. De Ruijter: “Het is ’s avonds een van de drukstbezochte punten op de campus. Maar het is er smal, donker en het loopt dood. En er is nauwelijks plek om te manoeuvreren door al die geparkeerde auto’s.” Regelmatig moeten vrachtwagens van leveranciers de hele laan achteruit rijden om weer weg te komen. “Het is ook niet de eerste keer dat er een hockeymoeder of – vader ruzie heeft met een paaltje”, zegt De Ruijter.

Als de nieuwe parkeergarage aan het eind van de Sportlaan open gaat, zal de situatie wel verbeteren, denkt De Ruijter. “Dan staan er in elk geval geen auto’s meer geparkeerd op de Sportlaan.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.