Het is RS Heren 1 afgelopen vrijdagavond niet gelukt om in de eerste divisie B drie punten te pakken. Waar het voor rust nog gelijk op ging, wist tegenstander Jogadores CF/Cagemax in de tweede helft uit te lopen. Door een aantal scherpe counters verlieten de Gorinchemmers de Erasmus Universiteit met een 5-9 overwinning.

RS-Jogadores-zaalvoetbal-Erasmus-Sport-november-2015-1
Beeld door: Jack Parker

Voorafgaand aan de wedstrijd hing er in de hoofdzaal van Erasmus Sport een ontspannen vrijdagavond-sfeertje. De aanhang van RS ging er eens goed voor zitten, uitkijkend naar een mooi potje zaalvoetbal.

Zo relaxed als de sfeer op de tribune was, zo fanatiek ging het er binnen de lijnen aan toe. Na een van beide kanten fel begin, opende RS dankzij een goede aanval de score. Maar al snel kwam de tegenstander op gelijke hoogte, en even later werd het door een pegel zelfs 1-2. RS had zijn sterspeler Ricardo Pinto nodig om de gelijkmaker maken. Met een schitterende actie stuurde hij de Gorinchemmers het bos in, gevolgd door een onhoudbaar schot. De thuisploeg ging meer druk zetten en leek beter in de wedstrijd te komen. Totdat de tegenstander doorkreeg hoeveel ruimte er achter de Rotterdamse verdediging lag. Binnen no time stond RS twee goals achter. De ploegen leken met deze stand te gaan rusten, maar door een hard afstandschot werd het nog 3-4.

Lege tank

Na de pauze ging het spel op en weer, met kansen voor beide ploegen. RS kwam na een fout van de keeper nog terug tot 4-4, maar hierna leek de tank leeg. De Rotterdamse studenten raakten vermoeid en leden steeds meer balverlies. Jogadores CF/Cagemax ging daar goed mee om en profiteerde van de ontstane ruimte. Hierdoor liepen de bezoekers uit naar een 4-8 voorsprong. Door de keeper als veldspeler te gebruiken, deed RS een ultieme poging om nog iets terug te doen. Meer dan één goaltje leverde dat helaas niet op. Een laat counter-doelpunt van de bezoekers zorgde uiteindelijk voor een 5-9 eindstand.

Volgens Jeffrey Scheffers, die twee keer scoorde voor Jogadores CF/Cagemax, was de overwinning van zijn team vooral te danken aan een betere conditie: ‘’We waren een stukje fitter dan RS. Zij hadden maar een paar wissels, onze selectie was een stuk breder. Dat pakte goed uit.’’

Sterspeler Pinto hoopvol voor de toekomst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ricardo Pinto (l) van RS in balbezit Beeld door: Jack Parker

RS-vedette Ricardo Pinto was ondanks de nederlaag veruit de beste van de zaal. De voormalige profvoetballer van onder andere RKC Waalwijk werd door RS gevraagd om voor de club te komen spelen. Met zijn kennis en ervaring in de ere- en eerste divisie kan hij zijn relatief onervaren teamgenoten het een en ander bijbrengen: “Het niveau van deze groep is nog niet al te hoog, dus daar moet nog flink op worden getraind. De jongens zijn sterk en snel, maar ze moeten nog leren om de juiste momenten te kiezen en slimmer te spelen.’’ Ondanks het verlies is de bebaarde technicus hoopvol voor de toekomst: “Als de spelers dit eenmaal onder de knie krijgen, dan denk ik dat ze hun talent optimaal gaan benutten.’’