Oud-hoogleraar Erasmus MC Gerrit S. voor 1,5 jaar de cel in

Veroordeling door rechter iets lager dan eis van twintig maanden door Openbaar Ministerie

Emeritus hoogleraar Gerrit S.

De voormalig hoogleraar Oncologie Gerrit S. is door de rechter veroordeeld tot 1,5 jaar cel. De rechter acht bewezen dat hij zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan belastingontduiking en witwassen, meldt De Telegraaf.

Gerrit S., die tot 2008 hoogleraar was op het Erasmus MC, liet tientallen jaren betalingen door farmaceutische bedrijven direct op een geheime rekening in Luxemburg storten, zodat hij er geen belasting over hoefde te betalen.
De gepensioneerde hoogleraar was de eerste zwartspaarder die voor de strafrechter verscheen. Bij een inval door de financiële opsporingsdienst FIOD werden vorig jaar een klein privévliegtuig, twee hypotheekvrije appartementen in Amsterdam, een Mercedes en 770.000 euro aan cashgeld in beslag genomen. Het cashgeld zat verstopt in ventilatieschachten in zijn huis.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.