Was het je al opgevallen dat er opvallend veel mannelijke studenten van de sociale faculteit ineens hun snor laten staan? Dit heeft niets met de aankomende koude dagen te maken, maar wel met de maand november. Het is namelijk weer movember, een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen.

Ook Cedo Nulli, de studievereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, zamelt dit jaar weer zoveel mogelijk geld in voor het goede doel. Vorig jaar was de activiteit vooral gericht op mannelijke leden, dit jaar kunnen ook de vrouwelijke leden mee doen vertelt Kim Kentin (21), secretaris van de studievereniging en in het dagelijks leven student Psychologie. “Afgelopen jaar lieten mannen hun snor staan en werden daarvoor gesponsord. Dit jaar hebben we daarnaast nog activiteiten waar iedereen aan mee kan doen.” Zo konden studenten voor een paar euro maandag een Tai Chi-les volgen, woensdag een bootcamples en is er vanmiddag een voetbalwedstrijd.

Hoger mikken

Afgelopen jaar haalde de vereniging 375 euro op. Dit jaar mikt de club op een bedrag van 500 euro, vertelt Kentin. “We zitten nu al op 345 euro en dan is het geld van de sportweek nog niet eens meegerekend. De sportweek loopt heel goed, dus daar komt een mooi bedrag uit.”

De sportweek is na de voetbalwedstrijd weliswaar afgelopen, maar dat betekent niet dat gulle gevers niet alsnog hun portemonnee kunnen trekken. Op de website staan alle lopende acties van Cedo Nulli die je nog kunt sponsoren.

 

Het geld gaat naar de Movember Foundation. De stichting financiert met dit geld programma’s ten bevordering van de mannelijke gezondheid.