Het wordt een regenachtig weekend, dus trek je mooiste kleren aan en kies één van de onderstaande cocktailbars om je heel erg zomers te voelen met een Banana Banshee in je hand. En vraag een bijpassend nummer aan bij de dj, want er kan ook gedanst worden.

Bar Level was één van de eerste goede cocktailzaken in Rotterdam. Zij maakte de opmars van de Mojito mee, er werkten knappe barmannen in witte overhemden en je kon er heerlijk naar andere mensen kijken. De Mojito is inmiddels verdwenen en de mannen van Level hebben het over een andere boeg gegooid met de kaart: geen ouderwetse Margarita maar huiscocktails, zoals de Zombie, een glas met vier verschillende soorten rum, brandy en ananassap.

‘Bijna-niet-te-drinken-prikt-in-mijn-slokdarm-drankjes’

Cocktail Noah
Beeld door: Cocktailbar Noah

In de Oude Haven zit sinds dit jaar bar Noah. Een cocktailbar met 27 soorten rum en ze hebben het Mexicaanse drankje Mezcal nieuw leven ingeblazen. Maar naast ‘bijna-niet-te-drinken-prikt-in-mijn-slokdarm-drankjes’ hebben ze ook heerlijke romige cocktails, zoals de Banana Banshee met bananenlikeur, witte cacaocrème en room. Prachtig opgemaakt met een banaan in de vorm van een kussend dolfijntje.

Feestje in de kelder

Een goede Whisky Sour drink je bij Blender en na een avond staren naar de barman, begint er vanzelf een leuk feestje in de kelder. Zo is er iedere woensdag ‘CrossRoads’, een feest voor internationals en studenten. Op donderdag wordt er gebubbeld op R&B, en komende vrijdag staat Jermaine S achter de draaitafels.

Toch nog even naar de club? In Bird is zaterdag ‘The Grapevyne’, een nacht met de beste R&B- en hiphophits uit de jaren 90. Denk aan Montell Jordan en R. Kelly en de hiphopbeats van LL Cool J en Biggie.