In totaal hebben studenten en medewerkers 4.951,07 euro gedoneerd in het speciale fonds voor vluchtelingstudenten, dat de EUR startte ten tijde van de noodopvang van vluchtelingen in het Erasmus Sportcentrum.

De donateurs stortten bedragen van 5 tot 150 euro in het Erasmus Education Fund, waarin een speciaal subfonds is ingericht voor steun aan vluchtelingstudenten. Het ‘Refugee Fund’ wordt beheerd door het Erasmus Trustfonds.

Meer geld nodig komende jaren

Volgens een woordvoerder van de universiteit wordt nu nader uitgewerkt hoe het geld straks ter beschikking gesteld kan worden aan vluchtelingstudenten. Mogelijk wordt daarbij het UAF betrokken. Het UAF is de organisatie die landelijke steun verleend aan vluchtelingstudenten.

Het Erasmus Education Fund gaf afgelopen jaar al steun aan drie vluchtelingstudenten. Omdat naar verwachting komende jaren meer behoefte is aan de financiering van de studie van vluchtelingen, is dit aparte Refugee Fund in het leven geroepen.