Geneeskundestudenten zitten vast op Bali

Nog even iets langer op Bali blijven, dat klinkt je vast goed in de oren. Zestien geneeskundestudenten van de Erasmus Universiteit hebben er nu mee te maken.

Beeld: Jorge Dalmau

Zestien geneeskundestudenten van de Erasmus Universiteit kunnen niet weg door de vulkaanuitbarsting op het nabijgelegen eiland Lombok. “We willen heel graag naar huis en proberen er alles aan te doen. Maar we hebben tot nog toe steeds nul op rekest gekregen,” vertelt geneeskundestudent Nikki de Jong (20) aan het AD.

De groep zou afgelopen dinsdag weer terugvliegen naar Nederland. Ze waren vijf dagen op vakantie op het eiland Bali na een studiereis van tien weken naar Jakarta. Na zo’n lange tijd weg van thuis te zijn, willen de studenten graag naar huis. De Jong: “Gelukkig heeft nog niemand geldnood, maar lastig is de situatie wel. Sommigen moeten werken, anderen willen dolgraag hun familie weer zien.”

De studenten hopen dit weekend terug te vliegen.

Deel dit artikel