Vorige weekend is er met Halloween genoeg gefeest. Daarom deze week drie kunstige tips voor een behouden weekend. Ik hoor jullie denken: ‘Nee joh, pleur op met je cultuur.’ Maar deze drie ‘kleine’ tentoonstellingen zijn het bewonderen meer dan waard.

 

EM Web Céline's Tip Fotomuseum
Fashion in het Fotomuseum Beeld door: Fotomuseum

In de Kunsthal draait tot en met februari de tentoonstelling ‘Red Wealth’, over design in de Sovjet Unie van 1950 tot 1980. Rusland raakte in het tweede deel van de vorige eeuw langzaam bekend met producten uit de kapitalistische wereld. In plaats van deze te importeren maakte de Russen deze na, maar wel met een geheel eigen design. Verwacht dus prachtige radio’s met rode sterren.

In het Nederlands fotomuseum aandacht voor Nederlands bekendste fotograaf van de vorige eeuw: Horst P. Horst. Hij was één van de eerste fashionfotografen en schoot onder andere foto’s voor Coco Chanel. Horst werkte ook samen met Salvador Dali en maakte prachtige foto’s van Marlene Dietrich.

 

EM Web Céline's Tip Boijmans
Beeld door: Boijmans van Beuningen

In museum Boijmans van Beuningen kun je kijken naar politiek incorrecte schilderijen uit de zestiende eeuw. Deze eeuw was er één van bordelen, kwakzalvers en een veelbesproken moraal. In de tentoonstelling ‘From Bosch to Bruegel’ worden er de alledaagse praktijken in de middeleeuwen uitgebeeld op een humoristische manier.

Een kleine tip voor degene die toch wil gaan feesten: 2manydj’s draait vrijdag in Annabel. Zaterdag draait de olijke tweeling Doppelgang, samen met Idelette hitsige deuntjes in BAR.