Je handen verbranden aan een klein dun bekertje hoeft niet meer. Vanaf deze week kun je op de campus de Erasmug kopen. Een duurzame reisbeker die niet alleen fijn is voor je handen, maar ook voor het milieu. Nog meer goed nieuws: je krijgt ook nog eens 10 cent korting op je koffie op de campus bij gebruik van de Erasmug.

De Erasmug is een idee van de Erasmus Sustainability Hub, vertelt Germaine Fraser, student Economie en Rechten en medewerker van de Hub. Enkele weken geleden startte de Hub met de verkoop, dat was meteen een groot succes. “In korte tijd verkochten we al 400 bekers. Vierhonderd!” aldus een enthousiaste Fraser.

Leuk aandenken

Het is niet alleen vanwege de duurzaamheid dat de beker goed loopt, sommige mensen zien de beker als een leuk aandenken aan de universiteit volgens Sharon Ubani, student Criminologie. “Zo kregen we een verzoek van een student uit Marokko die de beker wilde hebben. Die had hier een tijdje gestuurd en vond de beker een leuk aandenken.”

Het is de bedoeling dat de gebruikers de Erasmug mee naar huis nemen om daar af te wassen. Maar er zijn genoeg mensen die de beker op de campus afspoelen en daarna thuis nog eens afwassen. Weegt de besparing van het plastic afval op tegen de extra waterverspilling? Ubani: “Bij de productie van plastic bekers wordt veel water verbruikt, met de Erasmug kunnen we daar juist op besparen.”

De beker kost 8,95 en is momenteel bij cateraar Vitam te verkrijgen. Eind oktober kun je de beker op meerdere plekken op de campus kopen.