De grote opening was al een keer uitgesteld wegens gedoe met de vergunning maar deze zaterdag gaat het er echt van komen. Club Switch opent haar deuren in een oude pillenfabriek op de Keileweg.

De clubavonden worden rauw: harde tekno, dub en house, maar wel in een mooi jasje. Elke maand maken kunstenaars nieuwe decorstukken voor de club. Voor de eerste avond staan de eilandgasten op het programma met dj’s als David Vunk, Taras van de Voorde en Monica Electronica.

Principes

Ook fijn aan de organisatie: ze heeft principes. Zo vinden de mannen achter Switch het belachelijk dat je op sommige plekken 3 euro voor een biertje moet betalen daarom zijn alle drankjes in Switch 2 euro. De voorverkoopkaartjes zijn ook heel schappelijk geprijsd met 5 euro.

Switch staat volgens de mannen dan ook voor ‘het underground rave-gevoel, goedkope drankjes en uitgaan met vrienden’. De club gaat niet zoals de anderen elk weekend open, maar geeft één goed feest per maand. Omdat de club gehuisvest is in een oude chemische fabriek zal de aankleding zaterdag een industriële look hebben met robots, machines en andere mechanica.

In Aloha Bar is er dit weekend weer Dansvoer, het silent disco-feestje van Rotterdam. Bij binnenkomst krijg je een koptelefoon met drie kanalen. Er staan ook drie dj’s en jij kunt zelf kiezen wie je volgt.