Dit weekend wordt het International Comedy Festival gehouden op Katendrecht. In de zalen van Hotel New York en Theater Walhalla schitteren sterren als Arie Koomen, Murth Mossel en René van Meurs. Maar welke shows moet je echt zien?

Zaterdag de show ‘Lekker veel hahaha’ van René van Meurs. Hij is nog niet zo lang bezig maar heeft inmiddels al twee solovoorstellingen gemaakt. Een race van grappen die allemaal als eerst uit zijn mond proberen te komen. Of, op beide dagen te zien, de solovoorstelling van de Canadese comedian Graham Clark, een hipstergozer die ook schilderijen maakt waarbij hij zijn baard als kwast gebruikt. Benieuwd? Hij verkoopt ze op www.beardpaintings.com.

Hou je van flauwe grappen? Ga dan naar ‘Padoem Patsss’ Een show waar de slechte oneliner de hoofdrol speelt. In moordend tempo geven vier bekende comedians de één na de andere slechte grap weg onder leiding van Howard Komproe.

Vanavond al even dansen voor het weekend losbarst? Ga naar Daisy’s Donderdag in de Blender. Klinkt als een verjaardagsfeestje van ene Daisy en zo voelt het ook wel een beetje. Met vuinzige liedjes van DJ Ideslet en cocktails voor €5,- Dat loopt sowieso uit de hand!