Hoe groot is de kans dat je als Erasmusstudent in de gevangenis belandt? Oké, de kans is altijd aanwezig, maar ik acht het voor de meeste van jullie toch gering. Daarom is er voor iedereen die te braaf is om een tijdje achter de tralies te zitten ‘In de bak’, een festival in de gevangenis aan de Noordsingel.

festival 12 inchCity Behind Bars 2

De gevangenis is ruim anderhalve eeuw geleden gebouwd en heeft in der loop der tijd criminelen bewaakt als Willem Holleeder. Prima locatie dus voor een feestje!

Op zaterdag wordt er een dancefestival gehouden genaamd 12 inchCity Behind Bars. De vier celblokken worden omgetoverd tot verschillende danszalen. Tussen 12.00 en 14.00 uur moet je je melden bij de poort en, eenmaal binnen, is er natuurlijk geen weg terug naar buiten meer.

Op zondag is er een rustig feestje, wanneer de Swan Market er neerstrijkt, met kramen vol met vintage, sieraden, foodtrucks en Rotterdamse bandjes. De laatste kans om een keer behind bars te gaan, want na dit weekend wordt begonnen met de verbouwing van de gevangenis tot appartementencomplex.

Liever feesten in vrijheid? Ga naar Losgeld in Rotown voor vieze r&b-deuntjes. Het Museumpark verandert dit weekend in een duizend-en-een-nacht tijdens het foodfestival Djemaa El Fna, vernoemd naar het bekende marktplein in Marrakech.