Voor de studenten die rond 17.30 uur aan het sporten waren bij Erasmus Sport, kwam de sluiting van het gebouw erg onverwacht. “Ik was net vijf minuten aan het sporten en toen ging het alarm.”

Jasper de Fluiter Balledux (studeert bij Erasmus University College) stond te wachten op zijn sportteam. “Jammer dat de training nu niet doorgaat. Wel goed dat de universiteit en gemeente dit doen. Prima keuze. Hier is de ruimte, en je kunt er makkelijk bedden neerzetten.”

Eloy Ewumarogie (student psychologie en filosofie) staat verbouwereerd buiten. “Ik was net vijf minuten aan het sporten toen het alarm afging. Ons werd gevraagd het pand te verlaten. Op dat moment wist niemand wat er aan de hand was. Pas bij de uitgang werd duidelijk dat het sportcentrum gebruikt gaat worden voor de opvang van vluchtelingen. Het lijkt me wel logisch dat ze hier opgevangen gaan worden.”

Hans Bil, student Bestuurskunde, heeft het net gehoord. “Balen dat ik het niet eerder wist, maar het is natuurlijk wel heel fijn voor de asielzoekers”, zegt hij bij de uitgang van het sportcentrum.

https://twitter.com/AnneArdon/status/644543678271262720
Op Facebook wordt ook geklaagd over onderbroken sportsessies. Bron: twitter.com