Misschien is dit je eerste jaar in Roffa of je woont hier al tien jaar, maakt ook niet uit want iedere Rotterdammer is dit weekend te vinden op de Witte de Withstraat tijdens het kunst- en zuipfestijn ‘De Wereld van de Witte de With’. Overdag wordt er geneuzeld over kunst in al de galerieën die de straat rijk is, maar in de avond als de straat een tapijt van lege plastic bekers lijkt (wat ik trouwens ook kunst vind), is de party aan!

Wat is er te doen? Zondag is er op het terras van Blender een grote vintagemarkt waar je meesterstukken voor je kast vindt van ‘Trash&Treasures’, ‘Tonys Garage Sale’ en ‘Ruby Lee and the Vintage Factory’. Kunstwerken voor aan de muur kun je dit weekend voor een prikkie scoren bij Studio Unit20. Jonge kunstenaars ruimen hun atelier op en tijdens ‘Sell Out’ vind je parels voor je studentenkamer. In de sneakerwinkel ‘SEVENTYFIVE’ vind je een expo van kunstenaars die werken hebben gemaakt voor partyorganisatie AN&NAS en hier kun je ook discounttickets kopen voor de grote ‘Disco Flamingo Party’ in Bahn op vrijdag. In Ballroom is het alle dagen feest, Eigenaar Aziz Yagoub: “Buiten staat een grote Gin en Tonic-bar, binnen gaan we los met op vrijdag Mr. Nice Guy en zaterdag Jeff Solo.”

What Else? Op het Noordplein wordt het hele weekend ‘Rrrollend Rotterdam’ gehouden. Een plein vol met foodtrucks, pulled pork, hamburgers en toeters & ballen. Er wordt zaterdag getwerkt in BAR tijdens ‘Parelmoeder’. En wil je nog een goede daad doen? Zaterdag kun je een welkomstpakket voor een vluchteling inleveren bij Rotown. Het is simpel: schoenendoos vullen met leuke spulletjes, speelgoed, spelletjes en snoep, strik eromheen en karmapunten verzamelen.