Textielhaven II

Op zaterdag 5 september wordt voor de eerste keer het modefeest ‘Textielhaven’ gehouden in de Aloha Bar, gevestigd in het voormalig zwembad Tropicana. Het is een antwoord op de hoofdstedelijke Fashionweek, maar dan geheel op Rotterdamse wijze.

“Het wordt geen evenement met champagne en front rowplaatsen. Wij willen graag een podium bieden aan Rotterdamse designers die je bij wijze van spreken de dag erna in de winkel kunt kopen”, vertelt organisator Thomas van Slooten. Dus geen Gucci, maar wel de Rotterdamse Daisy Kroon. Wat kost dat dan? “Het blijven ontwerpers en er zit veel tijd en liefde in ons werk. Het zijn geen H&M-prijzen, maar ook met een studentenbudget kun je zeker iets kopen”, aldus ontwerpster Daisy.

Rotterdams warenhuis Groos pakt die avond uit met een grote modeshow waarbij de modellen de oude wildwaterbaan van Tropicana gebruiken als catwalk. Ook maakt het nieuwe denimlabel ‘Denoism’ zijn debuut in modeland, een label dat unieke handgemaakte denim gaat verkopen in de Hofbogen.

Genoeg eigen talent dus, maar hoe zit het met het ‘zien en gezien worden’? Het blijft per slot van rekening een modefeest. Met dj’s als Jeff Solo, Ted Langenbach en Job Smit zal dat wel goed komen. Tot in de late uurtjes gaat er gedanst worden op hun deuntjes. Ik verwacht veel hipsters, kunstacademiemeisjes en fashionfreaks, dus je hebt in ieder geval iets om naar te kijken die avond.

Wanneer: zaterdag 5 september Aloha Bar. Kaartje: € 15,-
Info: Facebook Textielhaven

Helemaal geen zin in dit ‘wat-moet-ik-aan-feestje’? In Bar is zaterdag ‘Pardie XL’, twee zalen muziek met Nino &Frankie, Beau Zwart en Eliphino. Of ga naar Rotown waar het Berlijnse feest ‘Kill all hipsters’ wordt gehouden.