Erasmus Magazine gaat vernieuwen: meer digitaal en meer internationaal. EM heeft het Rotterdamse bureau Bolster ingeschakeld voor de online-strategie en de bouw en ontwikkeling van het nieuwe tweetalige, journalistieke online platform. De vaste EM-vormgevers van Unit20 werken ondertussen aan een nieuwe huisstijl, passend bij de nieuwe online strategie.

Aan het begin van het nieuwe academische jaar lanceert EM het nieuwe digitale platform om studenten en medewerkers van deze universiteit nóg beter te kunnen voorzien van het laatste nieuws en andere interessante verhalen over de universitaire wereld. Hoewel het papieren blad een belangrijke ondersteunende rol blijft vervullen, zal het geleidelijk aan minder frequent verschijnen. Komend academisch jaar in ieder geval nog één keer per maand in het Nederlands en half zo vaak in een Engelse editie.
 

Mooie opdracht

Jaap Stronks, oprichter en eigenaar van Bolster: “Voor Bolster betekent deze mooie opdracht een terugkeer naar onze roots: zo’n tien jaar geleden bouwde ik voor het Nijmeegse universiteitsblad Vox al Voxintro.nl, dat daarmee het eerste universiteitsblad was in Nederland met een modern, interactief WordPress-weblogsysteem. Bovendien hebben we als partner van Vers Beton al mooie stappen gezet in de vernieuwing van (Rotterdamse) journalistiek, en daar gaan we graag mee verder voor EM.”
 

Warm hart

Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur van EM: “EM heeft voor Bolster gekozen, omdat we op zoek waren naar een partner om samen de nieuwe strategie van EM mee vorm te geven. Bolster heeft zowel de whizzkids in huis die een goede site kunnen bouwen, als kennis van online strategie om te zorgen dat we onze lezers ook bereiken. Bovendien is het een bureau dat net als EM een warm hart heeft voor alles wat er in Rotterdam gebeurt binnen en buiten de universitaire wereld.”