Rookverbod na brand door peuk op terras voor C-hal

200 mensen moesten gebouw uit.

Een brandende peuk is inderdaad de oorzaak geweest van de brand bij de Erasmus Universiteit, afgelopen zaterdag. Dat bevestigt de brandweer. Op het dakterras voor de C-hal is per direct een rookverbod ingesteld.

De brand ontstond zaterdag rond 14.00 uur bij een rokersplek op het terras voor de C-hal (het K.P. van der Mandeleplein). Een peuk is waarschijnlijk in de holle ruimte onder de tegels van het terras gevallen. Het dak is daar van brandgevaarlijke bitumen gemaakt. Om de brand te stoppen heeft de brandweer een groot deel van het terras opengebroken. Dat was rond 15.00 uur gelukt.

Bij de brand moesten ongeveer 200 aanwezigen het gebouw verlaten. Niemand raakte gewond. Op het K.P. van der Mandeleplein en voor de ingang van het Tinbergen-gebouw aan de kant van het Paviljoen geldt tijdelijk een algemeen rookverbod, tot er meer duidelijkheid is over een structurele oplossing. Er wordt met borden aangegeven waar gerookt mag worden en waar niet. ES

magazinearchiveByline

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.