Hoewel het stevige feestgedruis rondom Skadi’s overwinning op Varsity inmiddels is weggeëbd, kon een inhuldiging op de campus niet uitblijven. Maandag overhandigde Erasmus Sport een banner aan het achtkoppige bestuur van Skadi.

Iedere keer als de Rotterdamse roeivereniging de Varsity wint, wordt er ‘Skadi wint de Varsity’ op de gevel van de vereniging gekalkt. Maar na een stille periode tussen 2010 t/m 2014 zijn de letters op de gevel gaan vervagen. De nieuwe banner komt op deze plek te hangen.

Foto gemaakt door Ka Chun LoDe Rotterdamse roeihelden werden getrakteerd met een champagnedouche nadat oud-winnaar Roel Haen (midden) zijn witte jasje aan hen overhandigde. Foto: Ka Chun Lo

Skadi werd al eerder deze maand royaal gehuldigd op de moedervereniging RSC. De roeivereniging kreeg een kroeljool bestaand uit maar liefst 150 (gedoneerde) fusten bier. NB