Bron: www.youtube.com

ESE-student Tim van Walen won de Red Bull Paper Wings-voorronde, die afgelopen dinsdag in de C-hal van de Erasmus Universiteit gehouden werd. Zijn papieren vliegtuigje vloog 19,5 meter ver.

Daarmee reisde het vouwsel van Tim 20 centimeter verder dan die van Stijn Houben. Die kwam tot 19,3 meter. Nummer 3 werd Shane Amier. De top 3-notering levert een ticket op naar de Nederlandse finale, op 19 april in Amsterdam.

64 meter

De competitie is onderdeel van een wereldwijde wedstrijd. Het wereldrecord is voor de Rotterdamse winnaar nog even buiten handbereik: dat staat op 64 meter. Naast de verste worp waren er twee andere categorieën waarin de deelnemers zich konden kwalificeren voor de landelijke finale: langste vluchttijd en creativiteit.

In beide categorieën viel Kas Buunk in de prijzen. Het vliegtuigje van de ESE-student bleef het langst in de lucht hangen en zijn worp behaalde ook nog eens de derde jurywaardering voor creativiteit. Buunk paste een speciale origamitechniek toe: “Ik heb een extra vouwtje aan de voorkant gemaakt, zodat hij meer loopings maakt. Voor de finale ga ik nog even oefenen”.

Geheim wapen

Marc Morrin werd in de creatieve categorie tweede. Hij had ook een geheim wapen: “Je moet de ene vleugel iets langer maken dan de ander, dan blijft het vliegtuigje langer in de lucht.”

Faruk Ada kwam naar eigen zeggen alleen voor een gratis blikje energiedrank, maar ging pardoes met een overwinning in de creatieve categorie op zak naar huis.

In totaal deden 130 passanten mee aan het vouw- en werpspektakel. ES