EFB sloopt ene lift om andere te repareren

De liften aan de zuidzijde van het Tinbergengebouw staan sinds december stil. Om de problemen enigszins te verhelpen heeft het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB) nu een onderdeel uit lift 4 van het Mandevillegebouw gesloopt om één lift in het Tinbergengebouw weer te laten lopen.

Navraag bij het EFB leert dat er zich een probleem voordoet in een onderdeel dat de frequentie van de twee liften van het Tinbergengebouw regelt. Daardoor stopten de liften op willekeurige verdiepingen en bleven daar vijf minuten staan, om vervolgens weer verder te gaan naar de gewenste verdieping. Het EFB heeft, in afwachting van vervangende materialen, nog wel een poging gedaan de liften open te houden. Maar de kans op medewerkers die werden verrast en in paniek raakten door de plotselinge stilstand was te groot. In januari zijn de liften alsnog uitgezet.

Vertraging

Het gebruikelijke onderdeel kon echter niet meer worden geleverd door de vaste leverancier, waardoor de reparatie nu vertraging oploopt. Het EFB heeft daarom een noodoplossing bedacht. Het frequentieonderdeel van lift 4 van het Mandeville is opgeofferd om één lift in het Tinbergengebouw weer te laten werken. De lift in het Mandevillegebouw staat nu wel stil, maar dat levert volgens het EFB geen problemen op. Bovendien heeft de lift in het Tinbergengebouw prioriteit. “Het duurde simpelweg te lang. Medewerkers kunnen ook via de noordzijde in de lift, maar dat was dan erg druk en er zijn veel mensen die het gebouw via de zuidzijde in willen”, aldus een EFB-medewerker.

Naar verwachting worden de nieuwe onderdelen eind februari geleverd en zijn de problemen dan ook verholpen. EvR

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.