Met zingen is de liefde begonnen. Dat is dit jaar het thema van de Poëzieweek. Ook de EUR staat de komende week in het teken van de poëzie. Bijvoorbeeld met een speciaal gedicht van campusdichter Anne Kielman, en met de expositie en de workshop van SG Erasmus.

Gedichtendag, dit jaar op 29 januari, is de traditionele aftrap van de Poëzieweek. In de komende week wordt door heel Nederland en Vlaanderen de poëzie gevierd. Campusdichter Anne Kielman, student Filosofie en Sociologie, schreef speciaal voor Gedichtendag 2015 ‘Een ontmoeting met de liefde’.

Bekijk Annes voordracht van ‘Een ontmoeting met de liefde’

Daarnaast organiseert SG Erasmus op woensdag 4 februari een workshop gedichten schrijven, gegeven door Daniël Dee. Hij gaf begin deze week het stokje door als Rotterdams eigen Stadsdichter aan Hester Knibbe (die gisteren ook nog eens de VSB Poëzieprijs ontving). Sinds vorige week is er in het Erasmus Paviljoen een expositie ingericht met gedichtenposters. TF