Ruim 300 ouders bezochten dinsdagavond de Open Dag voor ouders in de aula. Op de studiekeuzeavond waarop aspirant-studenten niet welkom zijn, waren vooral veel vragen over het nieuwe leenstelsel.

Tijdens de avond was er onder andere een voorproefje op het probleemgestuurd onderwijs (PGO) in de vorm van een kort rechtencollege. Ook was er veel gelegenheid voor vragen over de studiekeuze en de bekostiging van de studie. Over het leenstelsel was veel onrust. Veel ouders vroegen zich af of studeren nog wel betaalbaar zal blijven.

Opvallende aanwezige bij de ouderavond was Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst. De aanwezigheid van de minister was niet van tevoren aangekondigd. Of een van de kinderen van de minister zich volgend jaar ook student op de Erasmus Universiteit mag noemen is nog niet bekend. ES