Afschaffen basisbeurs half januari in Eerste Kamer

Senatoren van CDA en SP gaan nogmaals vragen stellen over het afschaffen van de basisbeurs en de komst van het nieuwe leenstelsel. Maar ze kunnen de wetsbehandeling niet vertragen.

De onderwijscommissie van de Eerste Kamer heeft zojuist vergaderd over de antwoorden van minister Bussemaker op de eerste ronde van schriftelijke vragen. Op verzoek van CDA en SP komt er een tweede ronde.

Maandag, als de senatoren eigenlijk al met reces zouden zijn, leveren de partijen hun vragen in. Op 13 januari zullen ze beslissen wanneer de wet plenair behandeld wordt. Dat zou dezelfde dag nog kunnen gebeuren, of misschien een week later.

Ministerie steeds sneller

Het ministerie geeft tijdens deze wetsbehandeling steeds sneller antwoord op schriftelijke vragen. De leden van de Tweede Kamer kregen eerst binnen tien dagen een reactie van de minister en daarna al na één nacht. De vragen van de Eerste Kamer werden per kerende post nog dezelfde dag beantwoord. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.