Honderd excellente studenten streden donderdag 20 november tegen elkaar bij de Battle of Excellence. Vier studenten van de Erasmus Universiteit wonnen de Kick-Offronde en stootten door naar de finale.

Jaarlijks krijgen talentvolle studenten tijdens de Battle of Excellence de kans om droomwerkgevers te ontmoeten, waardoor ze hun netwerk en dus hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Studenten met verschillende achtergronden werken in teams van vier aan vraagstukken voor vijf Rotterdamse topbedrijven. EUR-studenten Angelique Rijsdijk (iBMG), Tim Legerstee (RSM) en Rechtenstudentes Bilge Kucukali en Liley Noori overleefden de Kick-Off in het Stadhuis en werken de komende weken, samen met hun team, verder voor de hoofdprijs.

Rotterdamse arbeidsmarkt

Een belangrijk doel van de Battle of Excellence is het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, en dan in het bijzonder het behouden van studenten voor de Rotterdamse arbeidsmarkt. Bilge Kucukali en haar team, die aan de slag gingen voor de financieel-economische adviseur Rebel Group, overtuigden de jury van hun kunde. “Wij kwamen met een creatieve en haalbare oplossing, en dat binnen slechts twee à drie uur. Het speelde zeker mee in de beslissing van de jury dat wij zo goed tegen de tijdsdruk bestand waren,” zegt Kucukali. Het vraagstuk waaraan ze werkt sluit goed aan bij haar persoonlijke situatie, geeft Kucukali aan. “Net als de hoofdpersoon van de casus ben ik geboren en getogen in Amsterdam, waardoor ik die stad eigenlijk beter ken dan Rotterdam. Maar ik hou van de Rotterdamse werkersmentaliteit, dus ik zou hier zeker willen werken. Ook sluit ik niet uit dat ik hier later ga wonen, want de stad en de mensen bevallen me prima!”

Bilge Kucukali

Competitief

Liley Noori, die Rechtsgeleerdheid studeert, heeft dezelfde toekomstplannen. “Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier, dus ik ben er heilig van overtuigd dat ik na mijn studie in Rotterdam aan de slag ga.” Ze werkt de komende maanden aan een casus voor de technische dienstverlener Cofely, die een toekomstvisie voor een duurzamere Rotterdamse havenindustrie ontwikkelt. Voor Noori is dat een leerzame stap buiten haar comfort zone. “Bij deze casus is een juridisch perspectief minder van belang, waardoor ik over de grenzen van mijn eigen discipline heen moet denken. Dat is heel uitdagend”, zegt de zelfbewuste Noori, die het samenwerken met de crème de la crème van het Rotterdamse bedrijfsleven als vanzelfsprekend beschouwt. “Ik ben heel competitief ingesteld, dus meedoen aan deze Battle was voor mij een logische keuze. Maar natuurlijk is het een onvergetelijke ervaring, waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben.”

 

Liley Noori

Ook EUR-studenten Angelique Rijsdijk, bezig aan een master Health Care Management en Tim Legerstee (master General Management) dingen mee naar de hoofdprijs. Samen met twee studenten van de Hogeschool Rotterdam werken zij aan een case voor CGI, een IT-bedrijf gespecialiseerd in zakelijke dienstverlening. Op donderdag 11 december beginnen zij met de incompany-fase.  

Op 6 februari, nadat de finalisten hun verder uitgewerkte casepitchen voor een vakkundige jury, wordt de winnaar bekendgemaakt. Het winnende team wordt beloond met een geldprijs van 250 euro per persoon en een Letter of Recommendation van burgemeester Aboutaleb. MvS