De politie was maandagmiddag met een speciale bus naar de campus gekomen om hun app in ontwikkeling  door studenten te laten testen. Helaas was de opkomst enigszins mager.

De politie is sinds 2013 druk bezig om een app voor tablets en mobiele telefoons te ontwikkelen. Hierop moeten functionaliteiten komen als een kaart van de omgeving met daarop zaken als het aantal inbraken,  blogs van agenten, lijsten met vermiste en gezochte personen, gevonden spullen, een second screen voor bij programma’s als Opsporing verzocht, push-berichten waarin wordt gewaarschuwd voor calamiteiten, en de mogelijkheid voor de gebruiker om ergens melding van te maken.  Dat laatste kan ook door middel van foto’s of filmpjes.

Verbeteringen

Met een speciale bus – het mobile media lab – rijdt onze beste vriend sinds een maand of twee door Nederland, om op scholen, in wijken en anderszins van burgers te horen wat ze van de app vinden en welke verbeteringen nog kunnen worden gemaakt. Maandag was Woudestein dus aan de beurt.

Doelgroepen

Drie studenten hebben de moeite genomen een uurtje in de bus plaats te nemen om te luisteren naar het verhaal van agent Ed Sabel en zijn kompaan die deel uitmaakt van het app-ontwikkelingsteam. Vervolgens wordt gediscussieerd of de politie op de goede weg zit met de app, en geven de studenten aan wat er nog aan schort in hun ogen. Die zouden vooral graag zien dat de app meer onderscheid maakt naar doelgroep; bijvoorbeeld dat in het geval van studenten die makkelijk kunnen zien waar het hommeles is als ze uitgaan of dat er ergens laptopdieven actief zijn.

Oplader

Het politieduo neemt alle opmerkingen even serieus en lijkt na afloop behoorlijk tevreden, ondanks de geringe opkomst.  Voor hun moeite worden de drie studenten beloond met een telefoonoplader die werkt op zonne-energie. GvdE

De huidige politieapp is te downloaden voor Apple iOS, Google Android en Windows Phone.