Dat er op de universiteit veel muzikaal talent rondloopt, werd eens te meer bewezen tijdens de laatste editie van de Piano Bar, afgelopen donderdagavond in het Erasmus Paviljoen. Een stuk of zeven pianisten en een harpist trakteerden een select gezelschap op prachtig gespeelde werken.

Speciaal voor Lorenzo D’Alessio, een Italiaanse exchange-student, had SG Erasmus een heuse harp laten aanrukken. Het was het geld en de moeite meer dan waard; de 21–jarige harpist speelde weliswaar slechts een klein kwartiertje, maar de vertolkingen van ‘Inquietude’ van Carlos Salzedo en ‘Au Matin’ van Marcel Tournier klonken prachtig. Na hem volgde een aanzienlijke rij getalenteerde pianisten, die veelal klassieke composities ten gehore brachten.

Lorenzo D’Alessio

Nederlands Studenten Jazz Orkest

De  klanken uit de in de benedenzaal van het Paviljoen opgestelde vleugel zorgden voor de broodnodige warme sfeer in steeds guurder wordende dagen.  Op 8 december is er nog Charity Open Mic Night, gevolgd door een optreden van het Nederlands Studenten Jazz Orkest op 17 december. Daarmee sluit SG Erasmus het muzikale jaar af. GvdE (foto’s Arie Kers)

Amin Mousaoui  

Mantas Vissers 

Serkan Kahveci

Otto Casteleijn