Op vrijdagavond naar een business event… Veel studenten duiken waarschijnlijk liever de kroeg in zodra het weekend begint. Toch was de Van Nelle Fabriek op vrijdagavond  21 november afgeladen met ambitieuze studenten. Daar vond de finale van Get in the Ring plaats, ook wel ‘de Olympische Spelen voor start-ups’ genoemd.

Na voorrondes in 64 landen en verschillende regionale competities, stonden de bedenkers van de tien meest veelbelovende start-ups wereldwijd vrijdagavond tegenover elkaar in de ring. Om hun bedrijfsplan te pitchen aan het publiek en verschillende potentiële investeerders te overtuigen. De finalisten waren afkomstig uit Egypte, Bolivia, Zuid-Afrika, Indonesië, de Verenigde Staten, Griekenland, Denemarken en Moldavië. Daarnaast mochten er twee landelijke winnaars extra deelnemen door middel van een wildcard: een start-up uit Marokko en de Nederlandse winnaar SnappCar met hun ‘online community voor autobezitters.’

En de winnaar is…

‘Thuisspeler’ SnappCar moest het helaas afleggen tegen GoMetro, de ‘9292’ van Zuid-Afrika. Na vijf battles selecteerde de vierkoppige jury een top vijf van de start-ups waar zij het meest in geloven. Hieruit kon het publiek een winnaar kiezen door te stemmen met de Get in the Ring app. Maar ondanks alle innovatieve ideeën op deze avond begaf de app het al snel, waardoor er uiteindelijk ouderwets handen in de lucht geteld moesten worden. De Indonesische start-up eFishery wist het publiek en de jury overduidelijk het meest te overtuigen.

Winnaar Gibran Chuzaefah Amsi El Farizy, met rechts van hem Get in the Ring-oprichter Hendrik Halbe

Prijzenpakket

Oprichter van eFishery Gibran Chuzaefah Amsi El Farizy wil de wereld veroveren met zijn plan voor een slim voedingssysteem waarmee het leven van vishouders wereldwijd makkelijker wordt gemaakt. Zijn humor en enthousiasme tijdens de battles droegen ongetwijfeld bij aan zijn eindzege. Na de bekendmaking was de 25-jarige ex-vishouder totaal overrompeld. Het winnen van Get in the Ring levert hem naast de eer ook een prijzenpakket op van € 25.000 en de mogelijkheid om met verschillende topinvesteerders in gesprek te gaan over de groeimogelijkheden van zijn bedrijf.

Succesvolle editie

Oprichter van Get in the Ring Hendrik Halbe kijkt na afloop terug op een meer dan geslaagd evenement. “We zijn dit jaar verdubbeld qua aantal deelnemende landen en hebben meer start-ups in contact gebracht met investeerders en launching customers. Het bedrijf APM Terminal gaat bijvoorbeeld samenwerken met de winnaar van Get in the Ring Turkije.” In totaal deden er tweeduizend start-ups mee aan Get in the Ring. BK