Campuskroeg In de Smitse en het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB) zijn in gesprek over de verhuizing van het café naar een nieuwe plek op de Campus. In de Smitse zou een plek moeten krijgen onderin het Hattagebouw.

Bruisend

Doel van de verhuizing is om de kroeg meer in het zicht te plaatsen en het een centralere plek te geven op de campus. “Het moet het bruisende karakter van de nieuwe Plaza ten goede komen”, zegt Bas Takens van het EFB. “Daarnaast wordt het een voorziening voor alle studenten en is het niet primair gericht op studenten van de RSM.” De nieuwe kroeg houdt dezelfde grootte als het huidige café in het Tgebouw.

Huur

Groen licht voor de verhuizing is er echter nog niet. Op dit moment zijn het bestuur van In de Smitse en het EFB nog in gesprek over de inrichting en nieuwe huurcondities. Als het campuscafé verhuist, moet het huur gaan betalen voor de nieuwe ruimte. Hoeveel precies wil Takens niet zeggen, “maar daar hangt wel een ander prijskaartje aan.”

Takens schat in dat begin 2015 een huurovereenkomst is ondertekend. Volgens de huidige planning zou de kroeg dan in het eerste kwartaal van 2016 haar deuren openen op de nieuwe locatie. EvR