Eerstejaars rechtenstudent Pip Alblas (18) sneuvelde vrijdagavond bij The Voice of Holland. Ze was niet opgewassen tegen conservatoriumstudent Sietske Oosterhuis.

Pip met kniekousen en haar gitaar: het was een vertrouwd gezicht in het tv-programma. Vrijdag zong ze een akoestische versie van Toxic, van Britney Spears en daarna Somebody that I used to know van Gotye. Daarmee kon ze coach Ilse DeLange en het publiek alleen niet overtuigen. Ze kreeg minder stemmen dan Sietske, die zich te gelde maakte achter de vleugel.

Pip te verliefd?

In het introfilmpje voorafgaand aan het live optreden, hadden beide dames hun woordje over elkaar klaar. Volgens Sietske zou Pip veel te verliefd zijn om zich te concentreren op muziek maken en zingen. Pip stelde daar tegenover dat Sietske een muzikale meid is, “maar wel een beetje saai.”

Vlak voordat de uitslag bekend werd, maakte Pip een ontspannen indruk. Ze stelde zelfs presentator Martijn Krabbe op z’n gemak, toen die het had over de spanning. “Maar Martijn, dat hoeft toch helemaal niet. Laat het lekker van je afglijden”, grapte ze.

‘Het is een hit’

Toen Pip na de uitslag afscheid nam van Ilse DeLange, drukte de coach haar op het hart om vooral het nummer dat ze zelf schreef op te nemen en uit te brengen. “Het is namelijk een hit, echt waar.” Waarschijnlijk doelt de coach op het nummer Something on the side, dat Pip ook zong tijdens Studio Erasmus op 11 november.

Helaas kreeg EM Pip niet meer telefonisch te pakken na het optreden, dus een reactie ontbreekt. LJ