In verschillende steden roepen studentenorganisaties donderdagochtend op om te protesteren tegen het leenstelsel. Op vrijdag 14 november organiseren ze een grote demonstratie op het Malieveld in Den Haag.

De oproep komt op de dag dat er in de Tweede Kamer weer druk wordt geruzied over het leenstelsel. Kamerleden van de oppositiepartijen laten vandaag weten zich ‘geschoffeerd’ te voelen door de haast waarmee de leenstelselcoalitie – PvdA, VVD, D66 en GroenLinks – het wetsvoorstel over het afschaffen van de basisbeurs door de Tweede Kamer willen jagen. De coalitie maakte vandaag bekend dat het wetsvoorstel volgende week wordt behandeld.

In Nijmegen hingen leden van studentenvakbond AKKU donderdagochtend een spandoek van 240 vierkante meter aan een brug. Ook in Amsterdam, Groningen en Utrecht vroegen studentenorganisaties aandacht voor de demonstratie met grote spandoeken. TF

 

In Nijmegen hing dit enorme spandoek van 240 vierkante meter aan de Waalbrug. Grappig feit: twaalf jaar geleden deed studentenvakbond AKKU dit ook al eens.

 

Groningen

Amsterdam

 

Utrecht, foto’s: DUB