Muzikaal talent genoeg op de EUR, zo werd vorige week donderdag in het Erasmus Paviljoen bewezen. Acht studentenartiesten streden daar om de titel ‘Beste singer/songwriter van de universiteit’.

In een ontspannen atmosfeer, voor een publiek van restaurantgasten, familie en vrienden, brachten acht EUR-studenten – zes heren en twee dames – hun zelfgeschreven nummers ten gehore.

Henry Sung

De jury was over het algemeen goed te spreken over het niveau: de meeste deelnemers werden geroemd om hun muzikale kwaliteiten, en als er al een kritische noot aan te pas kwam, betrof het meestal een opmerking over een wat te timide performance. De 19-jarige Rebekka Keus, eerstejaars International Bachelor Communication & Media (IBCoM) viel volgens de jury op met een ‘boeiende set’ en werd derde, terwijl de 24-jarige Filosofiepromovendus Willem van der Deijl zijn energieke prestatie beloond zag worden met een tweede plaats.

Rebekka Keus

Uiteindelijk ging de vierdejaars student IBCoM er met de overwinning vandoor. Zijn unieke en zelfverzekerde mix van Punk- en Folkmuziek leverde hem de eerste prijs, de mogelijkheid om een nummer op te nemen in een professionele studio, op. ET /foto’s Domantas Mizeikis