Een geweldig idee voor een eigen onderneming maar geen idee hoe je dat aan moet pakken? Of kun je wel wat advies voor je start-up gebruiken? Ga dan eens langs bij Day@theCampus. Elke eerste dinsdag van de maand wordt dit evenement georganiseerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship, om jonge ondernemers te helpen met hun plannen.

Day@theCampus vindt plaats op de 11e verdieping van de Rotterdam Science Tower, vlakbij Marconiplein. De dag staat steeds in het teken van een onderwerp waar je als ondernemer niet omheen kunt. Op dinsdag 7 oktober is dat ‘funding’. Een goed bedrijfsplan krijg je waarschijnlijk niet snel van de grond met alleen wat spaargeld, en hoewel je tegenwoordig een heel eind kunt komen met online fundraising, is voor het grote werk toch echt een investering nodig. De eerste workshop gaat in op de perfecte pitch. Je idee zo onder woorden kunnen brengen dat anderen er net zo in geloven als jij is immers onmisbaar. Daarnaast is er een workshop om de fijne kneepjes van het onderhandelen te leren en een over het daadwerkelijk vinden en binnenhalen van investeerders.

Pitchbattles

En dat laatste is precies de reden dat veel start-ups vandaag gekomen zijn. Naast de maandelijkse Day@theCampus vindt ook de Nederlandse finale van Get in the Ring plaats. Gedurende de dag pitchen zo’n 80 start-ups hun idee aan topmensen die over de investeringen gaan binnen bedrijven als Peak Capital en Keen Venture Partners. De zes meest veelbelovende ondernemingen worden uitgekozen en nemen het aan het eind van de middag tegen elkaar op in een echt boksring. De jury bestaat uit mogelijke investeerders, dus het is zaak om hun startup zo goed mogelijk te verkopen. Onderwerpen als ‘achievements’ en het business model komen aan bod, en natuurlijk de vraag hoeveel ze aan investeringen nodig hebben. Uiteindelijk gaat SnappCar met de winst naar huis, en door naar de West Europese finale van Get in the Ring in Duitsland op 17 november.

Snappcar (rechts) wint Get in the Ring

Get ready

Wil jij jezelf klaarstomen voor de volgende editie van Get in the Ring of meer leren over het opzetten van een succesvol bedrijf? Je kunt langsgaan op elke eerste dinsdag van de maand om workshops en lezingen te volgen, aan je plan te werken op een van de vele flexplekken, professionals om advies te vragen en natuurlijk te netwerken met de andere ondernemers die aanwezig zijn. De volgende editie van Day@theCampus is op 4 november, van 08.30 tot 17.30 en staat in het teken van sales. BK